5 trendy nápadov pre vylepšenie vašej spálne, ktoré si zamilujete

Chcete vylepšiť vzhľad svojej spálne a zaspávať v modernej a harmonicky usporiadanej miestnosti? Nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi 5 trendmi, ktoré sú pre tento rok typické a premenia vašu spálňu na útulnú miestnosť, v ktorej si každú noc užijete príjemný a ničím nerušený spánok.

Spálňa podľa najnovších trendov vám musí prinášať najmä radosť a musíte sa v nej cítiť príjemne. Čím a ako začať? Inšpirujte sa nasledujúcimi tipmi.

Pozri aj: TOP 5 tipov ako správne vetrať, kúriť a zároveň šetriť peniaze!

Trend 1: Kvalitná posteľ

Najvýraznejšími prvkami každej spálne sú posteľ a farby, ktoré v miestnosti vynikajú. To sú totiž dve veci, ktorých si pri vstupe okamžite všimnete. Čo sa postele týka, tá by mala byť najvýraznejším prvkom celej miestnosti.

Samozrejme by mala byť kvalitná a doplnená vhodným matracom. Medzi najpredávanejšie matrace patria tie penové, vyrobené z kvalitných materiálov. Napríklad pamäťová pena posunie váš spánok na úplne novú úroveň.

Trend 2: Matrace na mieru

Okrem toho, že je spálňa miestom, ktoré musí pôsobiť ukľudňujúcim dojmom, musí byť taktiež vhodne vybavená. Pokiaľ vás trápi bolesť chrbta a kĺbov, tým správnym riešením môže byť kúpa zdravotného matraca, čo vám poskytne nevyhnutnú oporu počas spánku.

Nový matrac pritom nemusí ovplyvniť váš rodinný rozpočet. Kvalitný a spoľahlivý matrac do 250 eur určite nie je nereálnou možnosťou. Výber prispôsobte teda svojim finančným možnostiam a potrebám. Vybrať si môžete z celého radu matracov, skvelou voľbou môže byť napríklad aj česká výroba matracov.

Trend 3: Farby do spálne

Aké sú vhodné farby do spálne podľa aktuálnych trendov? Na steny určite zvoľte jemné a prírodné tóny, ktoré budú pôsobiť upokojujúcim dojmom, kým pri voľbe textilu do spálne, doplnkov a dekorácií sa nebojte siahnuť po výraznejších farbách.

Medzi tie populárne pre súčasný rok patria:

  • horčicovo žltá,
  • ružová,
  • tehlovo červená,
  • fialová,
  • smaragdovo zelená.
farby do spálne

Zdroj: Ground Picture / Shutterstock.com

Nebojte sa preto svoju posteľ obliecť do týchto výrazných farebných tónov a dovoľte, aby vaša spálňa skutočne vynikla a zaujala na prvý pohľad.

Trend 4: Prírodné materiály pre harmóniu v spálni

Pri voľbe materiálov do spálne sú trendy nekompromisné. Čo je prírodné, to je perfektné. Nábytok do spálne z masívu prinesie do vášho domova kúsok prírody a bude vám robiť spoločnosť dlhý rad rokov.

Prírodná posteľná bielizeň je priedušná, príjemná na dotyk a trvácna.

Trend 5: Hravé detaily

Zaobstarali ste si novú posteľ a kvalitný český matrac, kúpili ste si nové obliečky podľa toho, čo velia interierové trendy rok 2023, ale stále sa pýtate: Ako vylepšiť spálňu? Zamerajte sa na detaily a pohrajte sa s nimi. O útulnú atmosféru sa postarajú sviečky, lampy, nástenné dekorácie a dekoračné vankúše.

Odporúčame: Staviate váš vysnívaný dom? Na čo by ste nemali zabudnúť pri interiérovom dizajne

Ujasnite si, čo sa vám páči

Než sa vrhnete do rekonštrukcie spálne, zamyslite sa nad tým, aký štýl interiéru sa vám páči. Ste dušou bohém? Páči sa vám vintage štýl? Milujete minimalizmus? Nechajte vyniknúť svoju osobnosť a vyjadrite ju napríklad pomocou nejakej dekorácie alebo materiálu. Trendy spálne vám musia po všetkých stránkach vyhovovať a musíte sa v nich cítiť v prvom rade príjemne.

Základom každej trendy spálne je kvalitný matrac, napríklad matrac Tropico Guard, ale taktiež masívna posteľ, kvalitná posteľná bielizeň z prírodných materiálov a masívny nábytok. Tento základ obohaťte o hravé detaily a farebné tóny, ktoré vystihujú vašu osobnosť. Rozhodne vám pri zariaďovaní či rekonštrukcii pomôže inšpirácia interiérovými trendmi pre rok 2023.

Zdroj úvodnej foto: Ground Picture / Shutterstock.com

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE