Izbové rastliny, ktoré odvádzajú negatívnu energiu: Pestuj ich a tvoja domácnosť bude oázou pokoja

Izbové rastliny, ktoré odvádzajú negatívnu energiu: Pestuj ich a tvoja domácnosť bude oázou pokoja

Je známe, že niektoré rastliny majú schopnosť čistiť vzduch a vytvárať príjemné a pozitívne prostredie. Ale vedeli ste, že niektoré rastliny majú aj silu absorbovať negatívnu energiu a pomáhať nám zbaviť sa stresu, napätia a negatívnych emócií?

Deň čo deň sa stretávame s rôznymi situáciami, kedy sa cítime vystresovaní, unavení a napätí. V takých okamihoch je vhodné spoľahnúť sa na rodinu, okolie, ale i prostredie v ktorom žijeme. Všetko čo nás obklopuje, totižto, môže mať vplyv na našu pohodu a duševný stav.

Aj rastliny v tomto kolobehu zohrávajú nemalú úlohu. Mnohé odvádzajú negatívnu atmosféru, čím nám môžu pomôcť vytvoriť príjemnú a harmonickú domácnosť (alebo kanceláriu), kde sa môžeme cítiť lepšie a pokojnejšie.

Či už ide o jemné vône, energetické vibrácie alebo ich vizuálnu krásu, tieto rastliny nám ponúkajú útočisko a podporu v náročných časoch.

1. Svokrin jazyk

Svokra v domácnosti asi nie je ten najlepší nápad (česť svokrám – výnimkám). No svokrin jazyk pokojne vpustite do svojej domácnosti. Ak ho ešte nepestujete, tak to rýchlo napravte, pretože ide o nenáročnú rastlinu na starostlivosť, ktorá zároveň prináša dobrú náladu.

Vedci tvrdia, že rastlina svokrin jazyk filtruje negatívnu energiu. Je tiež známa svojimi vlastnosťami čistenia vzduchu, vďaka čomu pomáha odstraňovať toxíny zo vzduchu v domácnosti.

Síce táto rastlina pôsobí trochu zlovestne, a to vďaka svojim listom, ktoré sú jemne pichľavé, no mali by ste vedieť, že chráni domov pred zlými duchmi. Dokonca odborníci tvrdia, že odháňa smolu. Veríte tomu? Ak ešte stále nie, tak si zadovážte túto nenáročnú izbovku a presvedčte sa.

Zaujme ťa aj: Fenikel je prírodný liek. Tu sú TOP tipy na jeho použitie!

svokrin jazyk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

2. Orchidea

Kvet, ktorý má čestné miesto azda v každej domácnosti. Ba nielen jedna, ale hneď niekoľko orchideí zdobí naše okenné parapetné dosky. Zaujmú predovšetkým svojim kvetom a koreňmi, ktoré pre svoj „život“ nepotrebujú zeminu.

Avšak, orchidey sú nielen žiarivé a pekné, ale aj veľmi príťažlivé. Vedeli ste, že na to, aby orchidea kvitla a bola stále krásna, je potrebné mať v domácnosti dobrú energiu? Odborníci tvrdia, že ak je v domácnosti nahromadená negatívna energia, orchidei sa nebude dariť – a môžete jej dopriať tie najlepšie podmienky, ktoré pre rast potrebuje.

Orchidey dodávajú energiu a ich farebný vzhľad je známy tým, že upokojuje myseľ. Dávajte si pozor – keď orchidea začne opadávať, môže to znamenať, že je v domácnosti až príliš veľa negativity.

orchidea

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

3. Lopatkovec

Lopatkovec, rovnako ako svokrin jazyk, patrí medzi nenáročné izbové rastliny. Pre svoje prežitie nepotrebuje veľkú starostlivosť. Ale vy ho pre svoj život potrebujete, pretože aj lopatkovec pomáha neutralizovať škodlivé toxíny v interiéri.

Ideálne je, ak túto izbovú rastlinu umiestnite do miestnosti so stagnujúcou energiou. Lopatkovec vám pomôže zlepšiť atmosféru. Ponúka duchovnú, duševnú i fyzickú prosperitu, takže z jeho energie môže ťažiť úplne každý.

Verí sa, že lopatkovec podporuje harmóniu a pocit pokoja. Pestujete už túto izbovku? Tak v tom prípade už viete, že je zároveň jedovatý pre domáce zvieratá. Ak nie a zaujala vás, tak ju umiestnite mimo dosahu vašich domácich maznáčikov.

lopatkovec

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

4. Aloe vera

Aloe vera je všestranným pomocníkom, ktorý sa využíva na kozmetické i zdravotné účely. Málokto však o tejto rastline vie, že je to aj čistiaca a upokojujúca rastlina, ktorá pre svoj život nepotrebuje výdatnú zálievku.

Okrem liečivých vlastností sa verí, že Aloe vera odháňa smolu a negatívnu energiu. Je to prispôsobivá rastlina a môže sa jej dariť tak na miestach plne osvetlených slnkom, ako aj na miestach, ktoré nemajú toľko slnečného svetla.

aloe vera

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

5. Bambus

Podľa filozofie Feng Šuej máme dočinenia so symbolom šťastia a peňazí. Na druhej strane sa tiež verí, že prináša pozitívnu energiu a prosperitu.

Umiestnenie bambusových rastlín vo východnej časti vášho domu posilňuje pozitívny tok energie. Nevyžaduje priame slnečné svetlo a môžete ho pestovať vo vode alebo v pôde.

Pozri tiež: Helikoptérový rodič a jeho vplyv na budúcnosť detí. Nepreháňaš to aj ty náhodou?

Ďalšie rastliny, ktoré stoja za zmienku, sú levanduľa a jazmín. Levanduľa je známa svojou relaxačnou vôňou a schopnosťou zmierniť úzkosť a nespavosť. Vďaka tomu sa predpokladá, že pomáha zmierňovať aj negatívnu energiu v domácnosti.

Podobne to je aj s jazmínom, ktorý je rovnako známy svojou jemnou a upokojujúcou vôňou. Má schopnosť odstraňovať stres a úzkosť a pomáha nám relaxovať a získať vnútorný pokoj. Jeho prítomnosť v interiéri môže mať pozitívny vplyv na našu náladu a emocionálny stav.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní