Bio-aktívny kolagén – jeho účinky si zamilujete. Ako ho získavať a dopĺňať čo najlepšie?

Bio-aktívny kolagén – jeho účinky si zamilujete. Ako ho získavať a dopĺňať čo najlepšie?
  • 21.05.2022
  • Lenka Biba Slovak

Kolagén je najdôležitejšou bielkovinou v ľudskom tele a tvorí ju približne 20 druhov aminokyselín. Je zároveň aj základnou bielkovinou všetkých spojivových tkanív a hlavným pilierom spojivového tkaniva. Kolagén predstavuje až 25 % z celkovej bielkovinovej hmoty v tele, a zároveň tvorí až 75 % tkaniva pokožky. Je zodpovedný za hydratáciu, pevnosť a aj pružnosť pokožky. Kolagén v našom tele ale nie je trvalý, a preto ho treba dopĺňať.

Prečo dopĺňať kolagén?

Produkcia kolagénu sa v ľudskom tele a v pokožke od 25. roku života znižuje každoročne o približne 1,5 %. A medzi 40. – 45. rokom sa už prestáva tvoriť úplne. A to je jeden z dôvodov, prečo kolagén telu dopĺňať. Medzi ďalšie môžeme zaradiť: 

  • kolagén je nenahraditeľný pre naše zdravie,
  • bielkoviny obsiahnuté v kolagéne tvoria základnú stavebnú hmotu podporných tkanív, kostí, šliach, väziva, chrupaviek, ale aj kože,
  • tieto bielkoviny sa nachádzajú aj v ďalších častiach nášho organizmu, a to napríklad v telesných orgánoch, zuboch, stenách ciev, rohovke a podobne,
  • kolagén udržiava spojivové tkanivá svalov a kostí, aby boli dostatočne pevné,
  • nedostatok kolagénu spôsobuje prehlbovanie vrások okolo očí, vznik vačkov pod očami, kožných previsov, dvojitej brady,
  • jeho nedostatok prispieva k celkovému zhoršeniu stavu pokožky a celého tela.

Neprehliadnite: Pred letom ešte stíhaš schudnúť! Pomôže ti voda z ovsených vločiek

inca collagen

Zdroj: Shutterstock®

Bio-aktívny kolagén

Bio-aktívny kolagén je nepochybne jedným z najväčších „vynálezov“ svetovej biochémie. Je jedinečný aj preto, že si aj po spracovaní zachováva štruktúru trojitej špirály, takzvanej helisy, ktorá je typická len pre bielkoviny živých organizmov. Bio-aktívny kolagén je najviac podobný ľudskému kolagénu.

Spracováva sa tak, aby bola zachovaná jeho biologická hodnota, a to takzvanou studenou technológiou. Touto technológiou je vylisovaný vysoko kvalitný prémiový kolagén, ktorý má tiež prívlastky ako „živý" alebo „biologicky aktívny" so zachovanou biologickou štruktúrou.

Inca Collagen je výživový doplnok s obsahom 100% čistého kolagénu bez prísad. Je to výnimočný kolagén, ktorý ovplyvňuje bunkovú obnovu a regeneráciu kolagénových vlákien v našom organizme. Vďaka svojej stavbe zaisťuje nielen pokožke, ale aj vlasom i nechtom optimálny stupeň výživy.

Jeho najväčšie benefity v kocke

  • 100 % živý morský kolagén bez prísad,
  • prémiový trojzložkový kolagén (obsahuje kolagén typu I., II., III),
  • v dennej dávke je až 3000 miligramov čistého kolagénu,
  • bio-aktívny (živý) kolagén – vaše telo ho využije tak, ako by si ho vyrobilo samo,
  • skrátka – kvalitný a čistý kolagén.

Bude vás zaujímať: Trápia vás nechty, vlasy a pleť? Máme jednoduché riešenie!

Bio-aktívny kolagén

Zdroj: Shutterstock®

Inca Collagen – pre naše telo je skutočne prirodzený

Inca Collagen ako nový a unikátny bio-aktívny hydrolyzovaný kolagén v prášku s obsahom 100 % čistého morského kolagénu bez prísad je naozaj jedinečný. Napomáha bunkovej obnove, vyživuje a regeneruje nielen kožu, nechty a vlasy, ale aj celý pohybový aparát. Tento 100 % kolagén prémiovej kvality pomáha dopĺňať telu tou najprirodzenejšou cestou chýbajúci kolagén. Aj týmto spôsobom tak spomaľuje proces starnutia organizmu. Nie je to iba doplnok pre vonkajšiu krásu, ale aj výborný pomocník pre dosiahnutie zlepšenia celkovej vitality a kondície nášho tela.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní