Inšpirácie na luxusnú vianočnú spálňu

Inšpirácie na luxusnú vianočnú spálňu

S príchodom Vianoc zdobíme rôzne svoju domácnosť, okná aj vstupné dvere. Zabúdať by sme však nemali ani na spálňu. Ponúka sa nám pár jednoduchých tipov, ako môžeme aj do tejto miestnosti vniesť jedinečné vianočné kúzlo, zútulniť ju a užiť si sviatky naplno

Ako si teda zariadiť spálňu vo vianočnom duchu? Prečítajte si pár nasledujúcich tipov.

Vyskúšaj aj: Najlepšie recepty na palacinky - u nás na jednom mieste!

Zaobstarajte si sviatočnú posteľnú bielizeň

Každá vianočná spálňa si na začiatku sezóny zaslúži slávnostné obliečky. Nemusíte siahnuť po výrazných vzoroch, namiesto toho si vyberte elegantný a decentný dizajn. Ako skvelá ozdoba poslúžia napríklad obliečky s vyšívanými stromčekmi, snehuliakmi a podobne. Materiál vianočných obliečok hrá kľúčovú rolu – perfektne sa hodí mikroplyš, ktorý je mäkký a teplý. Pokiaľ vás tento variant neláka, poobzerajte sa aspoň po prehoze na posteľ či huňatej deke.

A čo sa týka štýlu bývania, k Vianociam sa skvele hodí škandinávsky štýl. Základom sú neutrálne farby, potlač môže zahŕňať stromčeky, vločky alebo napríklad aj soby v kombinácii s geometrickými detailmi. Severský štýl všeobecne vnáša do domácnosti príjemnú atmosféru.

Stávka na vianočné svetielka

Sviatočnú atmosféru môžete podporiť rôznymi svetielkami. Vianočné svetielka do spálne sú k dispozícii v rôznych motívoch – či už preferujete decentné vločky, výrazné stromčeky alebo klasické žiarovky, nájdete to práve podľa svojho vkusu. Táto žiarivá vianočná dekorácia do spálne rozhodne zútulní atmosféru.

Bude ta zaujímať: Chyby pri skladovaní olejov, podľa ich druhov - nádoby, svetlo, umiestnenie, teplota a iné

vianočná výzdoba v spálni

Zdroj: рина Санжаровская - stock.adobe.com

Využite svoje obľúbené dekorácie

Ozdobami zdobíme predovšetkým stromček, ale rôzne dekorácie si môžete zavesiť aj kdekoľvek inde. Do spálne sa hodia decentné doplnky, ktoré nebudú príliš rušivé. Skvelou voľbou sú prírodné dekorácie – drevo, prútie, bambus a podobne. Perfektne vyzerajú aj kvetiny ako zimná dekorácia, zvoliť môžete amarylis či magnóliu a doplniť ich čečinou a šiškami.

Nezabúdajte ani na výzdobu okien v spálni. Do tých môžete zavesiť papierovú girlandu, reťaz či iné ozdoby, napríklad papierové vločky. Stačí aj pár drobností, vďaka ktorým vytvoríte luxusnú spálňu.

Pokiaľ sa chcete do vianočnej výzdoby spálne naozaj ponoriť, vyrobte si veniec z čečiny alebo prútia a zaveste ho k čelu postele. Vetvičky dodajú miestnosti príjemnú vôňu. Všetko potom môžete ešte vyšperkovať červenými stužkami – previažte nimi úchytky skríň a zásuviek.

Ozdobné vankúše

Rozmanité vankúše sú jednou z najlepších dekorácií. K dispozícii je pritom mnoho rôznych možností. V spálni možno odporučiť tri až šesť vankúšov, záleží však na šírke postele. Základom sú dva veľké klasické vankúše na spanie – tie potom môžete doplniť menšími kúskami s tematickými motívmi. Uvidíte, že tieto ozdobné vankúše si zamilujete.

Preferujete skôr niečo neutrálnejšie? V takom prípade zvoľte zamatové vankúše vo sviatočných farbách. Tie navyše môžete využiť po celý rok. Vankúše a prikrývky môžu byť ozdobné, a pritom praktické. Vďaka tomu ide o skvelé tipy na darčeky pre rodičov – darujte im niečo pekné a zároveň užitočné.

Prípadne sa ponúkajú aj luxusné matrace. Pohodlná posteľ s pekným vybavením je perfektnou kombináciou, ktorá poteší každý deň v roku.

Nezabudnite na vône

Celkovú atmosféru dokáže veľmi ovplyvniť aj vôňa. A práve Vianoce predstavujú ideálne obdobie pre výber silných vôní. Ponúka sa napríklad opojná aróma korenia, ako je škorica či perník a vanilka. Veď mnoho našich spomienok z detstva je založených na vôňach. Skúste si teda spomenúť a nájdite tú svoju obľúbenú. Tým sa vianočná výzdoba 2023 stane kompletná a budete sa tešiť na sviatky.

vianoce v spálni

Zdroj: Monkey Business - stock.adobe.com

Myslite na to, že je dôležité si Vianoce užiť so svojimi blízkymi a poriadne si odpočinúť. Spestrite si sviatky a doprajte si vianočné raňajky do postele. Inšpirácia je jednoduchá, doprajte si to, čo máte radi – vajíčka, palacinky, či jednoducho vianočku.

Vytvoriť luxusnú vianočnú atmosféru v spálni je jednoduché. Vzhľadom k tomu, že dominantnou miestnosti je posteľ, poobzerajte sa po sviatočných obliečkach a vankúšoch. Všetko potom doplňte obľúbenými dekoráciami a užite si sviatočný nádych v celej svojej domácnosti.

Zdroj úvodnej fotky: Sheremetio - stock.adobe.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Antónia Vattaiová 21.12.23 13:26

AV
karma
-1.00

Tak tento rok si budem priať vianočné raňajky do postele. :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní