Zateplenie domu a tehlová fasáda: Kľúč k energetickej efektivite

Splňte si sen o krásnom domčeku. Nová fasáda zmení váš dom na nepoznanie. Pri jej výbere nerobte kompromisy – stavte na prepojenie dizajnu s praktickými vlastnosťami materiálu. Prečítajte si 5 dôvodov, pre ktoré je tehla obľúbený obklad na fasádu rodinných domov.

Výhody zateplenia domu s novou fasádou

V nezateplenom dome často prichádza k výrazným tepelným stratám. Kombinácia dostatočne hrubej izolačnej vrstvy spolu s fasádou zvýši komfort bývania aj celkovú hodnotu nehnuteľnosti. Navyše ročne ušetríte desiatky až stovky eur na platbách za energie.

5 dôvodov, prečo zvoliť na fasádu tehlový obklad

Medzi udržateľné a ekologické spôsoby povrchovej úpravy fasády patrí kvalitný tehlový obklad zo 100 % prírodnej tehly.

1. Originálny vzhľad

Tehlová fasáda je elegantná a nadčasová. Obklady na fasádu sú poskladané z pásikov rezaných z celých tehál, každý kúsok obkladu je jedinečný. Slovenský predajca tehlových obkladov Rustique ponúka stovky variácií exteriérových obkladov pre každý architektonický štýl. 

Vybrať si môžete moderné farby ako šedá či čierna aj tradičné červeno-oranžové alebo červeno-hnedé odtiene. Medzi obľúbené klasiky patria aj jemné bledé tehlové obklady alebo obklady ladené do krémovo-oranžovo-fialovej. Originálny výsledný efekt umocní farba špárovky. V Rustique máte na výber až 7 farieb.

2. Tepelná izolácia

Tehlový obklad prispeje k posilneniu a fyzickej ochrane tepelnej izolácie. V kombinácií so spodnou izolačnou vrstvou pomáha znižovať tepelné straty, čím priaznivo ovplyvňuje pocit pohodlia v interiéri aj energetickú udržateľnosť bývania a prispieva k zníženiu uhlíkových emisií.

3. Odolnosť a stálofarebnosť

Tehlová fasáda si zachováva rovnakú kvalitu až desiatky rokov. Vďaka unikátnym vlastnostiam, medzi ktoré patrí stálofarebnosť a odolnosť voči ohňu aj rôznym poveternostným podmienkam (slnečným lúčom, vlhkosti a mrazu), predstavuje ideálny materiál na fasádu rodinného domu.

Tehlový obklad na fasáde domu vydrží bez straty kvality desiatky rokov

Zdroj: Rustique.sk

Rozmýšľajte v generáciách, nie v rokoch! Tehlový obklad na fasádu nevyžaduje špeciálnu údržbu, nestráca na kvalite a skvele vyzerá. Je to investícia, ktorá sa oplatí.

4. Zvuková izolácia

Neustály hluk z ulice narúša atmosféru a pohodu v domácnosti. Exteriérové a interiérové tehlové obklady pôsobia ako bariérová ochrana a prispievajú k zvýšeniu zvukotesnosti.

5. Zdravé bývanie

Tehla je 100 % prírodný ekologický materiál bez umelých farbív a prímesí, ktorý do ovzdušia nevylučuje žiadne toxíny. Dokáže regulovať vlhkosť, čím prispieva k zlepšeniu klímy v domácnosti. Interiérové obklady z tehly sú vhodné do každej miestnosti vrátane kuchyne či kúpeľne.

Bezúdržbová tehlová stena dodá obývačke, kuchyni či jedálni výnimočný vzhľad

Zdroj: Rustique.sk

Prémiové tehlové obklady na fasádu, profesionálne poradenstvo, odborná montáž – slovenská spoločnosť Rustique mení sny o krásnom bývaní na skutočnosť už od roku 2001. Vyberte si aj vy z viac ako 400 tehlových obkladov na www.rustique.sk.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE