Nočný stolík z chlebníkov? Prečo nie?! My vieme, ako si ho zmajstrovať!

Nočný stolík z chlebníkov? Prečo nie?! My vieme, ako si ho zmajstrovať!
  • 26.10.2022
  • Michaela Kožáková

Všetci túžime po útulnom a modernom domove, v ktorom sa budeme cítiť príjemne. Minimalistický, vintage, industriálny, francúzsky či bohémsky štýl – každý z nás obľubuje niečo iné, avšak v prvom rade chceme, aby priestory nášho príbytku pôsobili nadčasovo a krásne. 

Na to, aby sme kráčali s dobou a menili zariadenie vždy, keď interiéroví dizajnéri prídu s nejakým novým trendom, by sme museli zarábať naozaj veľké peniaze. Niektoré kúsky sú také drahé, že náš rozpočet by na ne nestačil. A možno by nám bolo i ľúto zaplatiť kopu peňazí za niečo, čo nás možno o pár mesiacov omrzí. 

A čo tak vyrobiť si svoj vlastný kus nábytku? A to jednoducho, lacno a rýchlo. Niektoré predmety a materiály dokonca nemusíte ani kupovať a nájdete ich doma. Ak radi vyrábate, recyklujete a venujete sa DIY projektom, vytvorte si originálny nočný stolík z drevených chlebníkov. Áno, čítate správne! Poďme teda na to.

Neprehliadni: Imitácia keramickej vázy: Ako si ju jednoducho vyrobiť doma?

Materiál

Zdroj: PINTEREST/yourhomeandgarden.co.nz

Čo budeme potrebovať?

  • dva drevené chlebníky (najlepšie prírodnej farby)
  • drevená tyč, dlhá približne meter alebo drevené nožičky (4 kusy)
  • brúsny papier, pílka
  • skrutky, skrutkovač
  • lepidlo na drevo
  • ceruzka, pravítko, maliarsky štetec
  • farba na drevo alebo lak
Nožičky

Zdroj: PINTEREST/yourhomeandgarden.co.nz

Postup výroby DIY nočného stolíka

V prípade, ak sa rozhodnete ako nožičky použiť kúsky drevenej tyče, rozmerajte si ju a za pomoci pílky ju rozrežte na rovnako dlhé kusy. Brúsnym papierom obrúste všetky nerovné hrany a plochy. Nožičky sú voliteľnou časťou. Váš drevený nočný stolík môže byť aj bez nich. 

Chlebníky

Zdroj: PINTEREST/yourhomeandgarden.co.nz

Vezmite chlebníky a na ich spodné časti naneste dostatočné množstvo lepidla. Chlebníky spojte natretými časťami. Je dobré ich nejakú dobu držať a pritláčať, aby sa dôkladne prilepili. Podľa inštrukcií na obale lepidla počkajte, kým lepidlo poriadne nezaschne. Následne pevnosť vášho budúceho nočného stolíka poistite tak, že ho spevníte i skrutkami.

Meranie

Zdroj: PINTEREST/yourhomeandgarden.co.nz

Pomocou pravítka a ceruzky rozmerajte miesta, kde priskrutkujete nožičky. Uistite sa, že sú rovnomerne rozmiestnené a nie sú v blízkosti pohyblivých častí dverí.

Pozri aj: DIY sviečky, ktoré rozvoňajú domácnosť: Čo na výrobu použiť?

Vŕtanie

Zdroj: PINTEREST/yourhomeandgarden.co.nz

Vyvŕtajte otvor do každej zo štyroch nožičiek. Navŕtajte skrutky do miest, ktoré ste si ceruzkou naznačili na chlebníkoch. Vezmite nožičky a postupne každú z nich točivými pohymmi pripevnite ku chlebíkom. Skontrolujte, či nočný stolík nie je krivý a či je správne vyvážený. Takisto skúste, či sa dajú dvierka ľahko otvárať a zatvárať.

Obrúsenie

Zdroj: PINTEREST/yourhomeandgarden.co.nz

Nočný stolík jemne prejdite brúsnym papierom, aby ste sa zbavili akýchkoľvek nerovností.

Maľovanie

Zdroj: PINTEREST/yourhomeandgarden.co.nz

Nakoniec svoj dizajnový nočný stolík natrite ľubovoľnou farbou. Ak chcete, môžete ho nastriekať alebo pretrieť iba lakom a ponechať mu prírodný vzhľad. 

Zdroj foto: úvodná koláž - PINTEREST.com/dailymail.co.uk, PINTEREST.com/Heidi

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní