Večná mladosť a dlhý život? S týmto domácim elixírom je všetko možné!

Večná mladosť a dlhý život? S týmto domácim elixírom je všetko možné!
  • 16.11.2022
  • Lenka Biba Slovak

„Být stále mlád, to bych si přál, být stále mlád..." spieval Karel Gott v nesmrteľnom hite v origináli od skupiny Alphaville s názvom Forever Young. A ako ste na tom vy? Tiež by ste si priali byť navždy mladý a nikdy nezostarnúť? V trošku inej podobe sa to podarilo pravdepodobne už iba Dorianovi Grayovi, aj keď v zrkadle a vo svojej duši to videl a cítil presne naopak.

Snom nielen mnohých dám, ale aj pánov, je poznať zázračný elixír na to, aby si čo najdlhšie udržiavali mladosť a fyzickú krásu. Keďže to ale tak úplne nefunguje, veľa ľudí si dopomáha k udržaniu a udržiavaniu krásy estetickými zákrokmi či plastickými operáciami.

Jednoduchšia, ale náročnejšia cesta je vydať sa vo svojom živote na cestu zdravého životného štýlu, teda konzumáciu pestrej, vyváženej a plnohodnotnej stravy, ako aj zaradeniu pravidelného pohybu do každodenného života. Stále totiž platí, že zdravá životospráva podporuje aj zdravie ľudského organizmu a dobrú nielen fyzickú, ale aj psychickú kondíciu človeka.

Domáca zmes pre zdravie, krásu a dobrú kondíciu!

Dnes sme si pre vás pripravili niekoľko tipov na to, ako si sami doma môžete pripraviť domáce elixíry, ktoré podporia nielen vašu krásu, ale aj fungovanie organizmu a imunitného systému. Stále totiž platí, že ak sa budete cítiť vo svojom zdravom tele dobre, spokojnosť bude vyžarovať aj navonok.

Naše tipy na domáce elixíry vám môžu jednoducho a rýchlo pomôcť, aby ste sa cítili lepšie a boli ste v dobrej kondícií. Stačí, ak si z nich doprajete 1 čajovú lyžičku, a to pravidelne každé ráno.

Preto neváhajte a pripravte si niektorú z našich domácich zmesí, ktoré navzájom kombinujú vynikajúce a bežne dostupné suroviny. Tieto ingrediencie podporia dobré zdravie a celkovú kondíciu organizmu, dodajú vášmu telu potrebné vitamíny a minerály, a prečistia aj vaše črevá, aby tráviaci trakt dobre fungoval. Ako a čo správne skombinovať? Prezradíme vám to!

Odporúčame: TOP 3 domáce masky na zničené vlasy a jeden VÝBORNÝ TIP NAVYŠE!

Med + cesnak + citrón

Predtým, ako zmiešate hlavné ingrediencie, pripravte si misku so studenou vodou a rozmiešajte v nej jednu čajovú lyžičku sódy bikarbóny. Do misky potom vložte dva celé citróny alebo limetky a pokračujte v ďalších prípravách:

  • do pripraveného zaváraninového pohára nadrobno nasekajte dva očistené strúčiky cesnaku,
  • z misky s vodou vyberte citróny / limetky, utrite ich dosucha a nakrájajte ich na drobné kúsky,
  • citróny zbavte kôstok a pridajte ich do zaváraninového pohára k cesnaku,
  • všetko zalejte medom tak, aby boli všetky kúsky citrónov či limetiek ponorené v mede,
  • takto pripravenú zmes nechajte lúhovať do ďalšieho dňa,
  • tento elixír používajte ako sirup – konzumujte ho s vodou, s mliekom alebo iba samotný na čajovej lyžičke, ideálne každé ráno.

CITRÓN

Citróny či limetky nie sú bohaté iba svojim obsahom vitamínu C, ale majú pozitívny vplyv aj na činnosť srdca, pôsobia preventívne proti žlčovým kameňom. Citróny navyše s obľubou konzumujú aj tí, ktorí práve pracujú na úprave svojej váhy a na strate prebytočných kilogramov.

CESNAK

Rovnako aj cesnak patrí medzi ingrediencie, ktoré aktívne napomáhajú správnej činnosti srdca a ciev. Taktiež napomáhajú aj udržiavaniu zdravej hladiny cholesterolu v tele a podobne ako napríklad vlašské orechy, aj cesnak je považovaný v tomto smere za superpotravinu.

Neprehliadnite: Domáca ružová voda: Aké sú jej účinky a ako si ju jednoducho vyrobiť?

Včelí peľ a jeho účinky

Včelí peľ je pre niekoho možno neznáma ingrediencia, a preto sme sa rozhodli vám ju predstaviť. Včelí peľ si môžete zadovážiť predovšetkým v špecializovaných kamenných predajniach či online shopoch vo svojej sušenej alebo mrazenej podobe. Známkou kvality je istá forma vlhkosti, a to aj v prípade, ak je včelí peľ mrazený.

Tento produkt je hnedo-žltej farby a má hrudkovitú formu. Včelí peľ obsahuje nielen vitamíny A, B, C, D, E a K, ale je bohatý aj na minerály a aminokyseliny.

Včelí peľ + vlašské orechy + sušené figy

Pri príprave tohto domáceho elixíru na podporu zdravia a krásy budete potrebovať mixér. Nasypte doň hrsť vlašských orechov a dve sušené figy. Tieto suroviny spolu poriadne rozmixujte a pridajte aj dve lyžice sezamových semiačok.

Pripravte si citrón, umyte ho a rozkrájajte na väčšie kúsky. Taktiež ho aj v tomto prípade zbavte kôstok, inak by vám zmes neskôr veľmi zhorkla. Kúsky citróna vložte do mixéra a všetko spolu rozmixujte tak, aby vám vznikla hustá kaša.

Po dôkladnom rozmixovaní vložte hustú zmes do pripraveného zaváraninového pohára a na záver pridajte veľkú lyžicu včelieho peľu a medu. Pohár zatvorte a zmes konzumujte pravidelne každé ráno po jednej čajovej lyžičke.

Odporúčame aj: Trápi vás zápach v domácnosti? Vyskúšajte trik s citrónom a soľou!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní