Recepty na domáce polievky, kde využijete ponorný mixér

Recepty na domáce polievky, kde využijete ponorný mixér

Počas zimného obdobia je dôležité jesť viac potravín, ktoré nás zahrejú zvnútra. Medzi ne patria aj polievky. Predstavujú zdroj tekutín, výživných látok a vlákniny. Výborne zasýtia a disponujú rozmanitými chuťami.

Hľadáte inšpirácie na domáce polievky pre celú rodinu? Prichystajte si tyčový mixér a potrebné ingrediencie a môžete sa s chuťou pustiť do práce.

Odporúčame: Tyčový mixér vynikajúci darček pre každú ženu

Chutné a rýchle recepty na domáce polievky, pri ktorých sa vám zíde ponorný mixér

Polievky sú neodmysliteľnou súčasťou obeda vo väčšine slovenských domácností. Dajú sa pripraviť na stovky spôsobov, čiže tie svoje obľúbené si vyberie naozaj každý. Ak radi šetríte čas i energiu a máte radi polievky, ktoré lahodia aj očiam, pripravte si ponorný mixér.

Ktorý z nasledovných receptov vyskúšate ako prvý?

tyčový mixér s príslušenstvom

Zdroj: Braun

Krémová šošovicová polievka so sušenými slivkami

Pri príprave polievky z červenej šošovice, ktorú netreba namáčať, sa vám zíde tyčový mixér s príslušenstvom. Pomocou mixovacieho nadstavca polievku rozmixujete do krémovej konzistencie. Polievka výborne zasýti, pretože je bohatá na vlákninu a sušené slivky podporia trávenie.

Čo budete potrebovať?

  • 250 g červenej šošovice
  • 2 až 3 zemiaky
  • 1 menšia cibuľa
  • olivový olej
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • sušené slivky bez konzervantov
  • bylinky na dochutenie podľa vlastného výberu
  • ocot
  • trochu cukru

Ako postupovať?

Najskôr si očistite zemiaky a cibuľu. Následne využite tyčový mixér a jeho príslušenstvo na krájanie zemiakov i cibule. V hrnci na olivovom oleji speňte dozlatista cibuľu, na chvíľu odstavte z ohňa a pridajte sladkú červenú papriku. Pridajte červenú šošovicu a nakrájané zemiaky a zalejte vodou. Po zmäknutí polievku zmixujte mixovacou nohou, priveďte k varu, dochuťte soľou, bylinkami, octom a cukrom. Nakoniec pridajte sušené slivky.

Vyskúšaj aj: Žihľavová polievka plná vitamínov!

Polievka z tekvice hokaido

Pri krémových polievkách ešte zostaneme, a preto sa vám aj v tomto prípade zíde ako pomocník tyčový mixér s príslušenstvom. Pomôže vám s krájaním surovín a dohladka zmixuje uvarenú tekvicu, mrkvu i zemiaky. Hokaido je výborným zdrojom karotenoidov, čiže prospieva zraku a podporuje zdraviu pleti.

Čo budete potrebovať?

  • 1 menšiu tekvicu
  • 1 cibuľu
  • 1 veľký zemiak
  • 2 mrkvy
  • olivový olej
  • soľ a korenie
  • zeleninový vývar
  • pražené tekvicové semiačka
  • tekvicový olej

Ako postupovať?

Najskôr tekvicu zbavte vnútra a nakrájajte ju na menšie kúsky. Tie vám následne pomôže spracovať ponorný mixér a krájač na kocky. To isté platí pre mrkvu. Cibuľu takisto očistite a pomocou sekacieho nadstavca nakrájajte nadrobno. Potom na olivovom oleji speňte cibuľu, pridajte do nej nakrájanú tekvicu, zemiaky, mrkvu a vývar. Varte domäkka. Po uvarení polievku zmixujte ponornou mixovacou nohou a dochuťte. Podávajte ozdobené tekvicovými semienkami a tekvicovým olejom.

Priprav si:  Špargľová polievka – HIT tejto sezóny!

Brokolicová polievka

Aj pri tejto polievke vám pomôže ušetriť čas a námahu ponorný mixér. Brokolicová polievka je vhodná aj na zimu, pretože výborne zahreje a do tela doplní vitamíny. Brokolica je jednou z výborným protirakovinových potravín, ktorá podporuje zdravie a pomáha bojovať proti škodlivým voľným radikálom.

Čo budete potrebovať?

  • 1 brokolicu
  • cibuľu
  • zemiaky
  • cesnak
  • šálku mlieka
  • 1 smotanu na šľahanie
  • soľ
  • korenie
  • zeleninový vývar

Ako postupovať?

Najskôr očistite zemiaky a cibuľu. Zemiaky spolu s brokolicou nasekajte na menšie kúsky vo food procesore. Cibuľu vám pomôže nadrobno nasekať sekací nadstavec. Na olivovom oleji speňte cibuľu, pridajte brokolicu so zemiakmi a vývar. Varte domäkka. Potom polievku zmixujte a zrieďte mliekom. Na záver dochuťte a pridajte


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní