Zápach zo smetného koša môžete cítiť, aj keď je prázdny. Čo s tým?

Zápach zo smetného koša môžete cítiť, aj keď je prázdny. Čo s tým?
  • 04.05.2022
  • Lenka Biba Slovak

Smetný kôš určený na komunálny odpad má v každej domácnosti svoje nezastupiteľné a pevné miesto. V súčasnosti už veľa z nás odpad separuje, a tak sa počet smetných nádob v domácnostiach znásobuje. Sme ekologickí a triedime papier, plasty, sklo, kovy, bio odpad, tetrapaky, a po novom sa zálohujú vratné umelohmotné fľaše a plechovky. Ale aj v tomto prípade sa niekedy môže stať, že sa zo smetného koša určeného na bežný komunálny odpad šíri zápach. A to aj napriek tomu, že kôš je prázdny. Ako si s tým poradiť a zbaviť sa zápachu? Máme pre vás výborný tip.

Odporúčame: Reďkovky: Toto je prvá vec, ktorú musíš po ich prinesení z obchodu urobiť!

odpadkový koš

Zdroj: Shutterstock®

Čo budete k tomu potrebovať?

Riešenie je rovnako jednoduché ako to, čo k tomu budete potrebovať. Postačia vám dve veci:

  • esenciálny olej a 
  • vatový odličovací tampón.

Esenciálny olej má svoje špecifické výhody a používa sa pri rôznych činnostiach. Nielen aromaterapia je typickou pre používanie esenciálnych olejov, ale využívajú sa napríklad aj pri varení, pečení a starostlivosti o telo a vlasy. Jednou z najrozšírenejších vôní je levanduľa, ktorá má upokojujúce účinky, ale aj dezinfekčné vlastnosti. Citrusové vône majú prirodzené aj čistiace účinky. Esenciálne oleje majú výraznú vôňu, ktorá chráni aj pred nepríjemnými pachmi. Pohlcujú nielen zápach, ale majú aj antiseptické vlastnosti.

Odporúčame aj: Indukčná doska je v kuchyni skvelý pomocník. Ale, ako ju správne čistiť?

smetný kôš

Zdroj: Shutterstock®

Ako na to?

Na vatový tampón nakvapkajte 10 – 15 kvapiek esenciálneho oleja podľa vášho výberu. Tampónik potom položte na dno smetného koša pod vrece na odpadky. Takto esenciálnym olejom napustený tampón prevonia nielen celý odpadkový kôš, ale aj celú miestnosť.

Toto jednoduché riešenie využíva savý a odolný materiál vatového tampónika. Ten totiž nasaje tekutinu bez toho, aby sa rozpadol. Takto nasiaknutý esenciálnym olejom vydrží zhruba týždeň, ak nie dlhšie. Potom stačí tampón s olejom vymeniť, aby vaša smetná nádoba voňala aj naďalej.

Nezabúdajte ale na dôležitý krok – odpadkový kôš ešte predtým poriadne umyte a vydezinfikujte, aby sa spolu s vôňou esenciálneho oleja nešíril miestnosťou aj zápach zaschnutých smetí.

Zaujme vás: Siahnite po hudbe, vaša myseľ a duša sa vám odvďačí. Pozor ale na „ušného červa“


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Anna Vargová 06.06.22 21:38

AV
karma
100.00

Zaujímavý článok. Samozrejme vyskúšam.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní