DIY maska na nohy - exfoliačná, zjemňujúca či hydratačná? S nami si vyberie každý!

Pravdepodobne nám dáte za pravdu, že na nohy sa v každodennej ošetrujúcej rutine často zabúda. No nemalo by to tak byť! Nohy nesú každý deň váhu celého nášho tela a odvádzajú skutočne ťažkú prácu, už len preto si zaslúžia našu starostlivosť a pozornosť. Ale nebojte sa, nie je nutné to robiť každý deň, nohy nám toho veľa odpustia. Stačí, že do svojej ošetrujúcej rutiny zaradíte masky na nohy.

Na jeseň nohy navyše zažívajú šok. Po lete, ktoré prežili v sandáloch a žabkách, ich zrazu uväzníte v uzavretej topánke. Po lete bývajú chodidlá extrémne dehydrované a nepriedušná obuv ich stav ešte zhorší. Čo všetko by ste mali podniknúť pre krásu svojich chodidiel?

Masky na nohy

Na starostlivosť o nohy a chodidlá často zabúdame. Pritom sú to práve ony, kto dostáva po celý deň zabrať najviac. Doprajte im raz za čas poriadnu starostlivosť a rozmaznávajte ich dôkladnou výživou v podobe masky na nohy.

Ktorá maska na chodidlá je pre vás najlepšia? Je vhodné používať domáci peeling na chodidlá pred nanesením masky? A ako sa zbaviť nepríjemného problému s názvom suchá pokožka na nohách? Všetky tieto dôležité informácie nájdete priamo tu.

Efektívna pomoc pri suchých a popraskaných chodidlách

Aby ste si mohli užívať hodvábne jemné chodidlá bez nepekných popraskaných piat a suchej pokožky, mali by ste im pravidelne dopriať dávku starostlivosti.

Maska na chodidlá je ideálnym spôsobom ako si užiť relax a dopriať chodidlám chvíľu odpočinku. Skúste napríklad:

  • exfoliačnú masku na nohy, ktorá pôsobí ako peeling a pomocou malých čiastočiek odstráni odumreté kožné bunky a starú vrstvu kože,
  • hydratačnú masku na nohy, ktorá sa postará o dokonalo hydratovanú pokožku a zabráni tvorbe suchej pokožky a rohovateniu kože,
  • regeneračnú masku nanohy, ktorá chodidlám dodá potrebné živiny a pomáha bojovať s popraskanou kožou na chodidlách.

Efektívne a účinné masky na nohy v podobe ponožiek sú napustené jemným gélom či krémom pre intenzívnu výživu, ktorá preniká hlboko do vrstiev kože. Aplikácia je tiež veľmi jednoduchá:

  • Masku na nohy vyberte z obalu a opatrne od seba obe časti oddeľte.
  • Nasaďte si ponožky na chodidlá a upevnite priloženou páskou.
  • Nechajte pôsobiť po stanovený čas, najčastejšie 20-30 minút.

Po uplynutí doby pôsobenia ponožky zložte a zvyšky produktu vmasírujte do pokožky chodidiel.

Tip redakcie - pre ešte intenzívnejšiu výživu si nohy pred použitím masky zahrejte kúpeľom či namočení do teplej vody. Otvoríte tak póry na pokožke a umožníte aktívnym zložkám preniknúť ešte hlbšie.

Neprehliadnite: DIY očný krém - zatočte s vráskami domácim spôsobom!

peeling na nohy

Zdroj: Depositphotos

Domáca maska na chodidlá

Okrem pedikúry a efektívnych pomocníkov z drogérie či lekárne si vieme s týmto problémom poradiť aj svojpomocne. Domáca maska na chodidlá je super riešením a tiež prípadnou SOS záchranou pre vaše nôžky.

Peelingová maska na nohy

Trápi vás suchá a popraskaná pokožka na nohách? Účinná maska na chodidlá vám dodá nielen potrebnú hydratáciu, ale pomôže aj na popraskané päty. Suchá pokožka na nohách je totiž neželaným problém mnohých z nás. A toto je jeden tip, ako sa jej môžete zbaviť!

Ošetrujúca kúra na popraskané päty

  • Ponorte chodidlá na 5 až 15 minút do vodného kúpeľa.
  • Namiešajte kúru z trochy sprchovacieho gélu, sódy bikarbóny a oleja (zmes olivového alebo kokosového oleja a prípadne aj pár kvapiek éterického oleja).
  • Kúru jemne votrite do piat a celých chodidiel - na odstránenie zrohovatenej kože môžete použiť pemzu.
  • Umyte a päty ošetrite zvlhčujúcim krémom. Kúru pravidelne opakujte, ideálne dvakrát až trikrát týždenne.

Kúpeľ na popraskané päty

  • V 100 ml teplej vody rozpustite 10 g soli.
  • Chodidlá nechajte ponorené cca 15 minút (pozor: diabetici iba päť minút!), kým sa zrohovatená koža nesfarbí dobiela.
  • Jemne odstráňte zrohovatenú kožu hubkou alebo pilníkom. Buďte ale opatrní, aby ste kožu na popraskaných pätách neporanili!

Domáca maska na popraskané päty

Tak ako pri pokožke tváre je ideálne aj pri starostlivosti o chodidlá zaradiť do svojej rutiny peeling. Ideálny môže byť aj domáci peeling - teda ten diy peeling. Domáci peeling chodidiel je možné si aplikovať pred maskou, čo je ten najlepší nápad. Tento olejový domáci však pokojne použite aj samostatne, keďže je to napoly peeling a napoly maska.

Ako na to? Skúste nasledujúci postup:

  • Polovicu šálky hnedého cukru zmiešajte s dvoma lyžicami olivového oleja, lyžicou medu a trochou citrónovej šťavy.
  • Takto pripravený peeling naneste na navlhčené chodidlá. 

Hydratačná maska na nohy

Dajte STOP pre svoje suché nohy! Na chodidlá, ale špeciálne päty je výborná hydratačná krémová maska na nohy z olivového oleja, citrónovej šťavy a vaječného žĺtka. Jednoducho len zmiešajte lyžičku olivového oleja, lyžičku citrónovej šťavy s exfoliačnými účinkami a žĺtok, ktorý dodá chodidlám hydratáciu.

  • V hrubej vrstve potom masku naneste na chodidlá, prekryte ju potravinovou fóliou a použite na to aj staršie bavlnené ponožky.
  • Zábal nechajte na nohách pôsobiť aspoň pol hodinu.
  • Potom len zmyte teplou vodou a nezabudnite na dodatočnú starostlivosť v podobe krému na nohy.

Odporúčame aj: Trápi ťa suchá pleť? Tu sú 3 recepty na výživné domáce masky!

domáca maska na nohy

Zdroj: Depositphotos

Exfoliačná maska na nohy

Samotná exfoliácia nebude pre starostlivosť o kožu chodidiel postačujúca. Pamätajte tiež na správnu hygienu, výživu pokožky a vhodne zvolenú obuv. Dobré a pohodlné topánky, ktoré rešpektujú tvar chodidla a neutláčajú prsty a nechty sú totiž základom zdravých nôh, o ktoré sa dobre staráme.

Čo sa týka hygieny, nohy nevyžadujú špeciálne umývacie prípravky. Počas sprchovania a kúpania však na ne nezabúdajte! Krémy, séra a masky na nohy zaistia pokožke potrebné zložky a vďaka nim bude príjemná na dotyk, viditeľne hydratovaná, bez odrenín či popraskanej kože.

A ako si doma pripraviť exfoliačnú masku na nohy?

  • Zmiešajte 3 banány s dvoma lyžicami jogurtu/masla/mlieka/smotany a naneste zmes na chodidlá.
  • Nechajte pôsobiť 15 minút a opláchnite.
  • Následne použite krém na nohy.
  • Masku by ste mali používať raz týždenne.

Zjemňujúca domáca maska na chodidlá

Zjemňujúca domáca maska na chodidlá je ideálna na popraskanú pokožku chodidiel aj táto jednoduchá maska s obľúbeným žltým korením - kurkumou. Poradí si s ekzémom, akné, zle sa hojacimi ranami, ba dokonca psoriázou. Takže ako ingrediencia v domácej maske na chodidlá má naozaj blahodarné regeneračné účinky. Druhou zložkou masky je obľúbený kokosový olej. Ten pokožku chodidiel vyživí, upokojí a okrem iného dokáže zabojovať proti plesniam.

  • Výroba je jednoduchá, lepšie je použiť trošku stuhnutý kokosový olej, ktorý sa vám pri aplikácii bude pohodlnejšie nanášať.
  • Do asi lyžice kokosového oleja dobre vmiešajte zhruba polovicu čajovej lyžičky kurkumy v prášku. 
  • Túto hmotu hrubšie natrite najmä na päty, navlečte si staršie bavlnené ponožky a pokojne nechajte pôsobiť aj celú noc.
  • Ráno opláchnite teplou vodou a prípadne sa pemzou zbavte zvyškov masky.
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE