Ako zabaviť deti? Kreatívne tvorenie je správna voľba!

Ako zabaviť deti? Kreatívne tvorenie je správna voľba!
  • 27.07.2022
  • Lenka Biba Slovak

Prázdniny sú tu! A k tomu krásne počasie, tak čo viac si priať? Táto ideálna kombinácia ponúka skvelý priestor na to, aby sme pre svoje ratolesti naplánovali množstvo zábavných aktivít. Nezabúdajme ale na to, že zmysluplné trávenie času nezávisí od peňazí či od miesta, kde práve sme.

Čas, ktorý trávime s našimi deťmi s láskou, je to najcennejšie, čo im môžeme dať. Preto nezúfajte, ak ste iba doma alebo je práve škaredé počasie. Fantázii sa totiž medze nekladú a okolo nás je veľmi veľa príležitostí, ako deťom naplánovať program. Ak si neviete dať rady, nechajte sa inšpirovať našimi tipmi!

Nech vám zlé počasie náladu nepokazí!

Ak počasie vonku práve nie je ideálne, nezúfajte! Nenechajte sa odradiť a pripravte deťom aktivity aj doma. Či už to bude čitateľský kútik, kreatívne hry, vedomostné súťaže, spoločenské hry či obyčajné leňošenie pri rozprávke alebo rodinnom filme, majte pri sebe vždy dobrú náladu a úsmev na tvári.

Odporúčame: RECEPT: Karamelový cheesecake z Pečie celé Slovensko

hraj hry

Zdroj: Shutterstock

Buďte kreatívni!

Ak ste s deťmi spoločne doma, buďte kreatívni. Deti totiž milujú nové zážitky, aj keď sa tvoria „iba“ v ich detskej izbe. Postavte si bunker, rozprávajte sa, spievajte, hrajte hry, hovorte im o svojich zážitkov z detstva, .... možností je veľmi veľa!

Popustite uzdu svojej fantázii a nechajte sa inšpirovať svojimi pokladmi – vašimi deťmi. A tie milujú kreatívne tvorenie. Pripravte si nožničky, množstvo farebných papierov a lepidlo. Ako na to?

Možností kreatívneho tvorenia je naozaj veľa!

Pokiaľ je základom papier, nožničky a lepidlo, idete na to správne. Nenechajte sa ale pripraviť aj o ďalšie možnosti! Preto pokiaľ chcete pre svoje deti vytvoriť domáci ateliér, v ktorom sa medze nekladú a možno v ňom tvoriť množstvo vlastných výtvorov, majte na pamäti, že deti majú radi aj:

  • plastelínu,
  • vodové farby,
  • akrylové farby,
  • temperové farby,
  • farebné papiere veľkých rozmerov,
  • krepové papiere,
  • kartónový papier,
  • rôzne doplnky - napríklad vatové tampóny, vatu, rolky od toaletného papiera, staré gombíky a podobne,
  • + príslušenstvo - šnúrky, štetce, farbičky, fixky, pohár s vodou, utierky, lepiaca pištoľ a podobne.

Neprehliadnite: Kancelársky stôl vyrobený doma? Prečo nie! TOP nápady, ako na to

hry

Zdroj: Shutterstock

S inšpiráciou vám pomôžeme

Ak si nie ste istí a potrebujete pomôcť s predstavou o výsledku, máme pre vás niekoľko tipov pre vašu inšpiráciu. S obyčajným bielym či farebným papierom sa totiž dajú robiť divy! A keď k tomu pridáte kreativitu svojich detí, ich autorský výsledok vás zaručene veľmi milo prekvapí.

Ide to aj jednoduchšie!

Pokiaľ si netrúfate na trošku komplikovanejšie dekorácie a výtvory z papiera, máme pre vás aj niekoľko oveľa jednoduchších inšpirácií, ktoré vás a vaše deti zaručene oslovia. Hlavne si nerobte žiadne starosti! Pretože ani obyčajné papierové lietadielko nie je až také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá.

Hor sa do tvorenia! Čas strávený spoločne s vašimi deťmi je predsa to najkrajšie, čo si môže každý rodič priať.

Odporúčame aj: RECEPT: Perníkovo-kávová torta s jablkami z Pečie celé Slovensko

kreatívne tvorenie

Zdroj: pinterest.com/MadetobeaMomma/

kreatívne tvorenie pre deti

Zdroj: pinterest.com/Mamaliefde.nl❤Family❤Activity's❤Travel/

aktivity pre deti

Zdroj: pinterest.com/Pinterest/

kreatívne hry pre deti

Zdroj: pinterest.com/EasyPeasyandFun/


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní