Kancelársky stôl vyrobený doma? Prečo nie! TOP nápady, ako na to

Kancelársky stôl vyrobený doma? Prečo nie! TOP nápady, ako na to
  • 13.07.2022
  • Lenka Biba Slovak

Písací, kancelársky či pracovný stôl nemusí byť výsadou iba drahých investícií do domácej pracovne. V súčasnosti sú trendom „home made" kancelárske a pracovné stoly ako v tradičných, tak aj v moderných, trendových či industriálnych interiéroch. Nemusí to byť iba otázka peňažných prostriedkov, ale aj vašej fantázie v tvorbe dizajnu a voľbe materiálov.

Na vlastnej tvorbe tohto dôležitého prvku nábytkového funkčného vybavenia je najlepšie to, že pracovný stôl si môžete vytvoriť podľa vlastných predstáv. Môžete sa nechať inšpirovať aktuálnymi trendami v obchodných domoch s nábytkom či mnohými nápadmi vo virtuálnom svete. Aké sú ale zásady správnej prípravy, ak sa rozhodnete vytvoriť si kancelársky stôl sami? Máme pre vás skvelé nápady!

Na čo všetko treba myslieť?

Výber konkrétneho dizajnu závisí od viacerých faktorov, ako napríklad:

  • od dostupného priestoru vo vašej domácnosti,
  • účelu využitia,
  • rozpočtu,
  • vášho vkusu,
  • materiálu,
  • zručností v oblasti spracovania dreva.

Samozrejme, posledná časť je voliteľná, pretože vždy si môžete najať profesionála, aby vytvoril kancelársky stôl presne podľa vašich snov.

Odporúčame: Škrabadlo pre mačky: Ako si ho vyrobiť doma? Inšpirujte sa!

diy pracovný stôl

Zdroj: pinterest.com/DIYnCrafts.com/

Ako si poradiť s malým priestorom?

Sklopný nástenný stôl je vynikajúcim riešením pre ľudí, ktorí žijú v malých domoch alebo bytoch. Okrem kompaktných rozmerov sa stôl pri nepoužívaní zloží tak, aby vám neprekážal. Zlou správou je, že stôl nie je dostatočne pevný, aby uniesol veľkú váhu, takže by ste sa naň nemali pokúšať umiestniť nič ťažšie ako notebook.

Napríklad tu neuvažujte o použití tlačiarne, pretože stôl sa pravdepodobne pokazí. Pozitívom je, že tento stôl môžete použiť aj na iné účely, keď práve nepracujete na svojom notebooku. Môžete napríklad pracovať na remeselných projektoch, písať diplomovú prácu, kresliť a dokonca si žehliť oblečenie. Okrem toho môžete využiť malý úložný priestor, ktorý je súčasťou tohto dizajnu.

Odporúčame aj: Malá kúpeľňa môže byť praktická aj útulná. Máme pre vás TOP tipy!

kancelársky stôl diy

Zdroj: pinterest.com/lovecreatecelebrate.com/

Pracovný stôl pre dvoch

Človek, ktorý pracuje z domu, vie, že je dôležité mať dobrý stôl! Môžete naň umiestniť svoj počítač, nádherné dekorácie či dokonca s deťmi vyrobiť malé ozdoby. Ak pravidelne pracujete s niekým iným, napríklad s manželom, priateľom alebo iným členom rodiny, možno by ste mali zvážiť vytvorenie jednoduchého pracovného stola pre dve osoby.

Takto môžete obaja pohodlne sedieť pri počítači a venovať sa svojej práci v peknom a útulnom prostredí, čo je obzvlášť dôležité, ak si práca vyžaduje intenzívne sústredenie.

Neprehliadnite: Netradičná čierna kuchynská linka dodá kuchyni eleganciu

písací stôl

Zdroj: Shutterstock

Recyklácia materiálov

Niektorí ľudia sú určite odhodlaní recyklovať. Svoje kreatívne projekty si možno nadizajnovať aj mimo „bežného" rámca, ak chcete nájsť nové využitie pre staré predmety. Pokiaľ ste sa v tomto našli, zvážte výrobu stola z drevených debien, najmä ak máte na výrobu stola obmedzený finančný rozpočet.

Je to skvelý nápad, pretože používanie prepraviek je lacné a nevyžaduje príliš veľa úložného priestoru vo vašej domácej kancelárii. Dobrou správou je, že ak ich ešte nemáte, veľké drevené debny nájdete zadarmo alebo za nízku cenu.

Sú dostupné v mnohých obchodoch, zvyčajne v blízkosti výrobnej sekcie vášho miestneho supermarketu. Stačí sa porozprávať s niektorými zamestnancami a spýtať sa, či sa im v sklade nepovaľuje niečo staré, ale použiteľné.

Zaujme vás: Šalvia lekárska: Viete, čo všetko dokáže?

písací stôl doma

Zdroj: pinterest.com/CrazyLaura/

Tradičný dizajn

Tradičný minimalistický štýl je medzi kutilmi veľmi obľúbený. Tento dizajn je fantastickým riešením pre domácu kanceláriu, pretože vám umožňuje navzájom prispôsobiť štruktúru materiálov a využiť výhody dvoch priľahlých stien, najmä ak chcete mať počas dňa pri práci na počítači dostatok prirodzeného svetla.

Napríklad, ak máte málo miesta, môžete stôl umiestniť k stene, čo vám poskytne ďalší priestor. Na to nepotrebujete komplikované plány rohového stola pre domácich majstrov. Okrem toho, ak sa niekedy potrebujete podeliť o spoločný pracovný priestor, veľmi jednoducho sa bude dať premeniť na domáci pracovný stôl pre dvoch.

Tip pre vás: Lipa a jej neobyčajné liečivé účinky: Pripravte si z nej sirup, víno či med

pracovný stôl diy

Zdroj: pinterest.com/HoneyBuiltHome/

Rohový domáci pracovný stôl - prečo nie?

Písací stôl v tvare L je inteligentnou voľbou pre každého, kto chce ušetriť miesto a mať zároveň aj dostatok úložného priestoru. Zvyčajne zaberá veľmi málo plochy, no ponúka dostatok miesta na oboch stranách, a rovnako aj na stenách nad stolom. Razom tak získate úložný priestor napríklad pre tlačiareň, skenery, kartotéky alebo dokonca koše. 

Poličky sú pripevnené k stene nad písacím stolom, ktoré môžete využiť na ďalší úložný priestor alebo dekoráciu. Milujeme predsa vstavaný vzhľad a prirodzenú farbu.

Prečítajte si aj: RECEPT: Domáci pšeničný chlieb z Pečie celé Slovensko


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní