Vyberáte čižmy na motorku? Vlastnosti, ktoré rozhodujú o kvalite a pohodlí

Vyberáte čižmy na motorku? Vlastnosti, ktoré rozhodujú o kvalite a pohodlí

Pri výbere správnych čižiem na motorku je dôležité zamerať sa na niekoľko kritických vlastností, ktoré zabezpečia nielen pohodlie a bezpečnosť, ale aj dlhodobú spoľahlivosť. Prečítajte si naše odporúčania, ako vybrať tú najlepšiu obuv pre vaše motorkárske dobrodružstvá

Bezpečnosť je na prvom mieste

Bezpečnosť je kľúčovým faktorom pri výbere nových čižiem na motorku. Uprednostnite modely s pevnými ochrannými prvky, ako sú tvrdé pancierové časti na členkoch, pätách a prstoch, ktoré poskytujú ochranu v prípade nehody alebo pádu. Veľkým plusom je tiež prítomnosť ochranných panelov z odolného materiálu na ďalších exponovaných miestach.

Pohodlie pre dlhé jazdy

Nielen bezpečnosť, ale aj pohodlie je počas jazdy na motorke dôležité. Znamená to, vybrať si čižmy, ktoré sú pohodlné na nosenie po dlhšiu dobu. Čižmy by mali tiež disponovať dostatočnou flexibilitou na ovládanie brzdového systému a plynu, pričom je dôležité, aby ich pevnosť vaše chodidlo dokonale chránila.

Vodeodolnosť a priepustnosť

Pri dlhých jazdách počas rôznych poveternostných podmienok je veľmi veľkou výhodou, ak sú čižmy vodeodolné. Materiály, ktoré odolávajú vode a zároveň umožňujú odvod potu pre udržanie sucha a komfortu, sú ideálnym výberom.

Kvalitné materiály a konštrukcia

Kvalitné materiály a konštrukcia sú základom pre dlhodobú spoľahlivosť všetkých vecí, ktorými sa obklopujeme, rovnako aj čižiem na motorku. Vyberte si preto čižmy vyrobené z odolných a kvalitných materiálov, ktoré odolávajú opotrebovaniu a zároveň poskytujú potrebnú ochranu.

Vyskúšaj:  Najlepšie recepty na palacinky - u nás na jednom mieste!

Výber, ktorý zohľadňuje vaše preferencie

Pri výbere čižiem na motorku je možné vyberať z rôznych štýlov, od športových po dobrodružné a mnoho ďalších. Výber závisí na vašich preferenciách a štýle jazdy, avšak bezpečnosť a komfort by mali byť vždy na prvom mieste, na čo dnes už myslia aj dobrí dodávatelia z Číny.

Ak sa teda rozhodujete, že tie staré vymeníte za nové, snažte sa počas výberu myslieť na rovnováhu medzi bezpečnosťou, pohodlím a štýlom. Dôležité je tiež myslieť na bezpečnostné predpisy a pravidlá cestnej premávky.

Zdroj úvodnej fotky: OB production/Shutterstock.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní