Jarná výzdoba v domácnosti – TOP inšpirácie na jarné dekorácie

Jarná výzdoba v domácnosti – TOP inšpirácie na jarné dekorácie
  • 24.03.2024
  • Redakcia .

Nech už je počasie vonku akékoľvek, prvý jarný deň máme predsa už dávno za sebou. Vyčarujte si vo svojej domácnosti hrejivú slnečnú jar, ktorá vám vnesie do bývania aj sŕdc pocity teplých a voňavých jarných dní. Prinášame vám zopár inšpirácií pre jarné dekorácie.

Ak máte radi DIY projekty, môžete si vyrobiť vlastné jarné dekorácie interiéru, napríklad diy jarný veniec, jarné doplnky, nápadité veľkonočné dekorácie, jarné obrázky, svetlé akcenty, živé jarné dekorácie a podobne. Jarná kvetinová výzdoba môže byť plná krásnych nápadov - jarná atmosféra a štýlová jarná výzdoba už čaká aj na vás!

V každom prípade, výroba jarných dekorácií v domácnosti, zelená výzdoba či prírodný štýl vám pomôže vytvoriť príjemnú a atmosféru plnú radosti a veselosti, ktorú si budete užívať počas celej jarnej sezóny.

Aj vy milujete jarné dekorácie a toto pestrofarebné ročné obdobie?

Jar je obdobím obnovy a prebúdzania prírody, a preto je skvelým obdobím na tvorenie jarných dekorácií a výzdoby.

Tu je niekoľko tipov, ako si môžete ozdobiť domov:

  • diy jarná kvetinová výzdoba - využite najpopulárnejšie jarné kvety a ich krásu,
  • jarná výzdoba okien,
  • originálne jarné dekorácie,
  • jarná výzdoba na dvere,
  • jarné dekorácie pred vchodovými dverami,
  • jarný kvetinový veniec,
  • veľkonočné dekorácie z konárov stromov,
  • jarné veľkonočné motívy a podobne.

Jarná výzdoba - ako na jednoduché DIY dekorácie?

  • Kvety: Neexistuje nič, čo by tak dobre symbolizovalo jar ako kvety. Sortiment jarných kvetov, sadenie kvetov do kvetináčov alebo vytváranie kvetinových aranžmánov môže byť skvelým spôsobom, ako ozdobiť váš domov.
  • Veľkonočné ozdoby: Veľká noc je ďalším symbolom jari a môžete zdobiť vaše domácnosť súvisiace ozdoby ako vajíčka, zajace, kuriatka a iné.
  • Jarné farby: Využite jarné farby ako svetlozelenú, ružovú, modrú a žltú na ozdobenie vašej domácnosti. Môžete napríklad vymeniť závesy, vankúše a obrusy za jarné varianty.
  • Veľkonočné vence: Vytvorenie vencov z jarných kvetov a prírodných materiálov je ďalším skvelým spôsobom, ako ozdobiť vaše dvere alebo steny.
  • Jarné dekorácie: Môžete vytvárať vlastné dekorácie ako napríklad jarné tabule s nápisom "vitajte jar" alebo miestnosť vyzdobiť rozkvitnutými vetvičkami a inými jarnými ozdobami.

Tvorenie jarných dekorácií a výzdoby môže byť veľmi zábavné a kreatívne. Nechajte sa inšpirovať prírodou a svojou fantáziou a vytvorte si príjemnú a jarnú atmosféru vo svojom domove. Obľúbené jarné dekorácie rozžiaria váš domov - jarná výzdoba u vás môže byť nádherná!

Neprehliadnite: Kde nesmie stáť voda? Feng shui pravidlá pre domácnosť

pastelové stolovanie

Zdroj: Shutterstock®

Pastelové stolovanie

Ozdobte svoj jedálenský stôl veselými farbami v nežných jarných odtieňoch a povýšte bežné stolovanie na sviatočný rituál aj vo všedných dňoch.

Pozri aj: 3 recepty z hokaida, ktoré si zamilujete

zelené dekorácie

Zdroj: Shutterstock®

Zelená je IN

Jar je charakteristická prebúdzajúcou sa prírodou. Všetko kvitne, tráva sa po dlhej zime konečne zelená. Vneste kúsok zelene aj do svojho bývania. Stačí i zopár dekorácií v rôznych odtieňoch sviežej zelenej.

veľkonočná výzdoba

Zdroj: Shutterstock®

V duchu Veľkej noci

Aj keď je už po sviatkoch, nemusíte veľkonočné dekorácie hneď odkladať do šuplíkov. Farebné vajíčka, kuriatka a kvietky predsa dokonale podčiarknu vašu jarnú náladu aj v bežné dni.

živé kvety

Zdroj: Shutterstock®

Ako v prírode

Vyčleňte si vo svojej domácnosti kútik, v ktorom to bude doslova dýchať a žiť jarnou prírodou. Každú vázu by mali zaplniť nádherné kvety.

Pozri aj: Overené tipy ako sušiť bielizeň rýchlo a jednoducho aj bez sušičky

slnečný štýl

Zdroj: Shutterstock®

Slnečný štýl

Čo lepšie vystihne atmosféru slnka, než hrejivé odtiene žltej? Vaše bývanie presvetlia a dodajú mu veselú atmosféru, v ktorej na prípadné zamračené počasie raz-dva zabudnete!

kvetinový raj

Zdroj: Shutterstock®

Jarné kvety a kvetinový raj

Ak milujete kvety, vyskúšajte svoju spálňu oživiť odvážnou tapetou posiatou kvetmi. Na nočnom stolíku, samozrejme, nesmie chýbať ani váza s voňavou kyticou. Pokojný spánok zaručí chladnejšia modrá, ktorá zároveň evokuje čisté nebo slnečných dní.

Odporúčame: Jednoduchý recept na domáci chlieb – hotový raz-dva i bez kysnutia

Aktualizované na 24.03.2024


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní